טופס 101 הוא מהטפסים הבסיסיים והנפוצים שעוברים בין מעסיקים לבין רשות המיסים על מנת להסדיר את נושא המיסוי סביב משכורות העובדים, לרבות תיאומי מס עבור עובדים המועסקים ביותר ממקום אחד, נתונים המזכים בנקודות זיכוי ופטורים שונים וכן הלאה.
עם השנים חלה התפתחות משמעותית בעבודה עם טפסים מקוונים כאשר עסקים וארגונים מוציאים חשבוניות, קבלות, זיכויים וטפסים מגוונים המיועדים בין היתר לעיונה של רשות המיסים. הרשות בהחלט ביצעה מהלך מהלכים על מנת להתאים את עצמה להתפתחות הטכנולוגית הזו, התורמת להתנהלות יעילה יותר של המשק וגם להתנהלותם של מס הכנסה ומע"מ. השאלה היא האם גם טופס 101 מקוון מוכר על ידי רשות המיסים, ובאילו תנאים עליו לעמוד – ומייד נסביר.
צריך להבין שלא כל טופס 101 שמעבירים לקובץ פי די אף יהיה בהכרח מוכר על ידי רשות המיסים. על פי תקנות מס הכנסה, מסמך חייב להיות בעל חתימה אלקטרונית מאובטחת או מאושרת על מנת שיתקבל ברשות. יחד עם זאת, מכיוון שחתימות מאושרות נדרשות רק לעסקאות ופעילויות עסקיות שבהן צריך רמת אבטחה גבוהה במיוחד, הן אינן משמשות עבור טפסי 101 ולמעשה גם לא בחשבוניות ובקבלות במרבית המקרים. מה שטופס 101 צריך על מנת להתקבל ברשות המיסים הוא "חתימה מאובטחת".
עוד יש להבין שכאשר מדברים על חתימה מאובטחת לא מתכוונים רק לחתימה של העובד על גבי טופס 101. למעשה, כבר מתחילת שנות ה-2000 פועלת רשות המיסים על מנת להגדיר התנאים הנדרשים כדי לתת תוקף ומעמד למסמכים המתקבלים אצלה, והיא שעומדת מאחורי חוק חתימה אלקטרונית משנת 2001. מאז שנחקק עבר החוק שינויים רבים ואליו התווספה פקודת מס הכנסה המטפלת בין היתר בסוגיה זו. על פי הכללים הקיימים, טופס 101 דיגיטלי או כל טופס אחר צריך לאפשר זיהוי של החותם, זיהוי של אמצעי אימות וזיהוי של הקשר ביניהם, וכן את שלמות המסר - כלומר שלא בוצעו בטופס שינויים אחרי שנחתם.
לשם כך מערכת ניהול תיקי עובדים איזידוק מוסיפה קוד ייחודי ששייך לבעל אמצעי החתימה, אשר נוסף בתור חתימתו על קובץ מוצפן שמצורף אל המסמך המקורי. מדובר בתהליך טכני המובנה אל הוצאת המסמך באמצעות מערכת הניהול שלנו, שיש לה אישור של מס הכנסה, והוא אינו מצריך התעסקות מיוחדת מצידו של החותם. אם כן, התשובה לשאלה שבכותרת היא חיובית: טופס 101 מוכר על ידי רשויות המס במידה והוא מופק באמצעות מערכת ניהול כמו איזידוק העומדת בתנאי החוק ותקנות רשות המיסים.